PROFILKLÄDER

Vikten av att använda profilkläder på sitt företag går knappt att överskatta. Förutom att man marknadsför sitt företag och skickar signaler till sina kunder om ett seriöst företag, så har det även en psykologisk effekt på de anställda. När alla i en grupp bär samma kläder skapar det en stark känsla av samhörighet. Effekten är tydlig när en nyanställd börjar på ditt företag och får ta på sig ”laguniformen”, då blir hen direkt en tydlig medlem i ert team. Denna effekt är väldigt uppenbar inom till exempel lagidrotten. Där blir man snabbt en del av gemenskapen när man tar på sig den enhetliga laguniformen.

Om man klär sig som ett team så jobbar man som ett team!

Southwest Profilkläder

PSYKOLOGIN BAKOM PROFILKLÄDER

Det gäller att förstå hur profilkläder och arbetskläder lyfter de anställda och skapar en känsla av professionalism. Kläderna som man bär i sin yrkesutövning skickar inte bara signaler till de som ser oss i dem, de påverkar även de som bär kläderna.

Karen Pine, professor i psykologi och modepsykolog hävdar att kläderna har en symbolisk mening. Att vi faktiskt känslomässigt kopplar ihop oss själva med egenskaperna som vi förknippar med ett plagg. Vi känner vi oss till exempel hurtigare när vi tar på oss träningskläder. När man använder samma kläder privat som i arbetet kan det faktiskt skapa en viss förvirring för din hjärna. Byter man däremot om till ett arbetsplagg så skiftar man över till sin yrkesroll, en mer professionell och fokuserad version av sig själv.

Precis som när en elitidrottsman skapar sina rutiner innan en match för att komma i rätt sinnesstämning, så skickas tydliga signaler när du tar på dig dina arbetskläder. Du går in i din professionella yrkesroll.

Klicka på katalogerna för att titta på ett urval av våra profilkläder och arbetskläder.

Förutom profilkläder, profilplagg och arbetskläder har vi även ett sort sortiment av  populära Give Aways. Vill du veta mer, klicka här!